DELA
Foto: Jonas Edsvik

ÅF utesluter lagtingskandidat

Ålands Framtid meddelar i ett pressmeddelande att man utesluter en kandidat efter ett omdiskuterat privat blogginlägg.
Det var efter att lagtingskandidaten Sam ”Knatte” Palén publicerat ett omdiskuterat inlägg på sin privata blogg där han bland annat använder tillmälen som ”tokkärringar” i sin regeringskritik som partiet tog beslutet att utesluta honom.

– Även om ”Knatte” skriver detta på sin privata blogg spiller det över på partiet. Styrelsen är helt enig om att partiet inte accepterar ett sådant språkbruk och ställer sig inte heller bakom det antifeministiska budskapet i texten. Ålands Framtid välkomnar fler kvinnor in i politiken, säger partiordförande Pia Eriksson i pressutskicket.

Partiet och Palén konstaterar att beslutet är gemensamt.

– Vi hade en bra diskussion och kom fram till att mina åsikter skiljer sig lite för mycket från vad partiet kan stå för, även om jag inte anser att det aktuella inlägget på något sätt är antifeministiskt, säger Sam Palén som i sitt inlägg bland annat skrivit: ”Det värsta är att gubbarna som sitter med i regeringen bara låter det hända. Man låter sig bli överkörda av tokkärringar. Man borde köpa varsin fittmössa åt gubbarna, det skulle nog klä dem.”.