DELA
Foto: Joakim Holmström

84 timmars direktsändning till förmån för Matbanken

I år samlar Steel FM-hjälpen in pengar till Matbanken på Åland.

Den 28 december börjar Steel FM-hjälpens 84 timmar långa maratonsändning från glasburen på Torget i Mariehamn. I år går de insamlade medlen oavkortat till Matbanken.

– Vi har funderat kring var det finns ett behov och var vi kan göra skillnad. Matbanken känns helt rätt och bra, säger Fredrik Karlström från Steel FM.

– Vi är oerhört tacksamma över att Steel FM-hjälpen vill göra det här för oss, säger Sven Sjöberg, vice ordförande i Matbankens styrelse.

– Det känns jättespännande! Nu får vi möjlighet att köpa in ost, smör, toalettpapper, hygienartiklar … säger Matbankens verksamhetsledare Susanne Olsson.

Till Matbanken i Västernäs kommer ensamstående och familjer får kostnadsfri mathjälp efter att en ekonomisk genomgång gjorts hos församlingens diakon. Verksamheten sköts av 40 frivilliga och leds av verksamhetsledaren som får lön för 16 timmar per vecka.

Olsson berättar att totalt 140 barnfamiljer och 120 ensamstående besöker Matbanken regelbundet.

”Givmilda ålänningar”

Konceptet kring maratonsändningen på Torget i Mariehamn är det samma som tidigare år med olika gäster, auktioner och insamlingar, men också några nyheter. Kampanjen drar i gång i Steel FM:s ordinarie sändningar i början av december.

I fjol samlades 85 000 euro in till ensamma och ekonomiskt utsatta äldre personer och året innan 65 000 euro till Rädda Barnen på Åland.

– Det är häftigt hur hela Ålands befolkning sluter upp kring evenemanget. Det visar hur givmilda ålänningarna är.

Steel FM-hjälpens direksändning börjar klockan 12 den 28 december och avslutas vid 12-slaget på nyårsafton.