DELA
Foto: Erkki Santamala

62-åring försökte ta emot narkotika via post

En man i 60-årsåldern döms till böter för att ha försökt föra in narkotika till Åland via posten.

62-åringen döms i tingsrätten att betala 210 euro i dagsböter efter att ha försökt föra in narkotika till sin hemadress i Eckerö via posten. Vid en tullkontroll i augusti ifjol på Åland Post upptäcktes en försändelse med 90 stycken receptbelagda läkemedelstabletter i originalförpackning. Läkemedlet som var av typen ”klonazepam” är narkotikaklassat och förbjudet att ta in i landet som privatperson.

Mannen försökte samtidigt ta emot en mängd andra receptbelagda läkemedel. Försändaren var en privatperson och även de upptäcktes av tullen. Vid en kontroll i december hittade tullen det narkotikaklassade läkemedlet klonazepam igen. Samma man hade då försökt föra in det på nytt.

Mannen erkänner samtliga brott och ska betala 35 dagsböter som landar på totalsumman 210 euro. Utöver det ska han betala en brottsofferavgift på 80 euro till staten. Domen har ännu inte vunnit laga kraft

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp