DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>ÄNDRA PRAXIS Nuvarande rättspraxis när det gäller våldtäkter är inte i linje med allmänhetens rättsuppfattning. Ett färskt exempel är att de män som stod åtalade för gruppvåldtäkten på Silja Galaxy friades.

Vill syna händelse på kryssning

Advokaten Elisabeth Massi Fritz vill se över fallet då fyra unga män friades från misstankar om våldtäkt på en studentkryssning i våras, rapporterar SVT Västmanland.
Händelsen på en studentkryssning på färjan Silja Galaxy i slutet av mars fick stor uppmärksamhet. Som Nya Åland har rapporterat åtalades fyra unga män misstänkta för grov våldtäkt på en jämnårig kvinna. I tingsrätten friades samtliga av dem. De fyra männen har också beviljats ersättning eftersom de suttit häktade.

Men trots att tidsfristen för överklagan har gått ut meddelar advokat Elisabeth Massi Fritz att hon kommer att se över fallet, skriver SVT Nyheter.

– Det stämmer att jag ska titta på fallet. Jag har tidigare följt fallet och kan tycka att det är anmärkningsvärt att varken åklagaren eller tidigare målsägandebiträde har överklagat målet till hovrätten, skriver hon i ett mail till SVT Västmanland.

Anledningen till att domen inte överklagades beror, enligt SVT Västmanland, på att åklagaren inte ansåg hovrätten skulle komma fram till ett annat utfall. (al)