DELA

Skärgårdstrafikens kaféer följer restriktionerna

Kaféverksamheterna ombord på både Nordic Jetline och Ansgars fartyg följer de allmänna restaurangrestriktionerna och stänger vid 18.

Landskapet meddelade i går om att alla kaféer ombord på skärgårdstrafikens fartyg följer de allmänna restaurangrestriktionerna och stänger vid 18.00. Enligt Gilla Karlsson, enhetschef på Ålandstrafiken, har resenärer hört av sig med respons om att ingen information gått ut.

Tomas Lindqvist, redare på Ansgar, säger att man tolkat det som att undantaget från restriktionerna gäller enbart sjötrafik i internationell trafik.

Huruvida det spelar någon roll om kaféet är öppet eller inte eftersom en del av resenärerna ändå sitter i salongen vill han inte kommentera.

Sten Schauman, upphandlare av sjötrafik på landskapet, säger att man från landskapets sida inte gjort någon tolkning av restriktionerna, utan enbart uppmanat rederierna att följa gällande restriktioner. Han menar att tiden inte räckt till för att göra någon analys av frågan.

Restauranger får hålla öppet för att sälja mat som hämtas efter klockan 18 och exempelvis det finländska tågbolaget VR håller öppet restaurangvagnen efter klockan 18 för take away-försäljning.

Nya Åland har sökt Nordic Jetline för en kommentar. Ansgar trafikerar Föglölinjen, norra linjen och Åva–Osnäs.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp