DELA

Saltvik stöder golfsatsning

 


Kommunstyrelsen i Saltvik går nu ut och ger sitt utryckliga stöd för byggandet av en golfbana. Man tar dock inte ställning till någon placering utan nöjer sig med ”på norra Åland”.
Det var på styrelsens möte i måndags som golffrågan initierades av vice ordförande Jan Lindgrén (Lib) under rubriken ”infrastrukturella satsningar på norra Åland”.
Efter diskussion tog kommunstyrelsen beslutet att man i Saltvik stöder planerna på att en ny golfbana anläggs på norra Åland.
Så här står det i protokollet:
”En satsning på en ny golfbana kommer med stor säkerhet att innebära en vitamininjektion för turistföretag i de norråländska kommunerna. Om satsningen sker på norra Åland ser vi möjligheter för våra företag att utveckla nya produkter och expandera i befintliga verksamheter.
Golfturisterna är viktiga säsongsförlängare för turistnäringen. Det är av största vikt att projektet nu går vidare så att intresserade investerare kan gå vidare. På Åland råder just nu en lågkonjunktur och företagen är i stort behov av större infrastrukturella projekt.” (ab)