DELA

Piratklubb med eller utan EU-stöd

På tisdagen träffades företagen som är inblandade i Piratklubben. Fortfarande har dock projektet, som syftar till att locka barnfamiljer att turista på Åland, inte fått besked från EU.
– Jag fick svar av Johan Söderlund på Landskapsregeringen att han inte vet något mer än vi, säger projektledaren Laura Vauras.
Viking Line, Eckerölinjen, Leklandet i Eckerö, Sjöfartsmuseet, Pub Niska, Gröna udden, Grannas äppel i Finström, Mathias Eriksson genom Kantarellen och Mattssons i Godby, Kastelholms slott, Jakt- och fiskemuseet, Söderhagen gästhem och camping, Friluftsentreprenörerna SGU och Park hotell var några av intressenterna som deltog i diskussionen.
Samordningen kring ett pirattema är tänkt att vara färdig för lansering till sommaren 2014. Under mötet bestämdes det bland annat att Piratklubben ska finnas på Facebook.
– Jag personligen tror att det här med eller utan EU-stöd kommer att ge resultat, men självklart inte i samma omfattning. Många är väldigt intresserade, säger Laura Vauras, som också fick chans att presentera sig för nytillkomna företag. (sn)