DELA
Foto: Joakim Holmström

Ny utlysning av kostnadsstöd

Det ska ordnas en ny utlysning av kostnadsstöd och ersättning för stängning på grund av pandemin. För tillfället gäller det dock bara företag med mindre än 50 anställda.

De som är berättigade till ersättningen är företag vars lokaler har stängts helt eller delvis, eller vars offentliga tillställningar har förbjudits på grund av en bestämmelse i lag eller ett föreläggande av en myndighet i anslutning till hanteringen av pandemin.

En lindrigare begränsning eller rekommendation som en myndighet meddelat är inte en sådan åtgärd som avses. Ersättningen omfattar inte tillställningar där det är tillåtet att använda coronapass. Stödperioden för ersättningen för stängning är den 21 december 2021–28 februari 2022. Sammanlagda maximibelopp per koncern är 2,3 miljoner euro.

Man måste ha färre än 50 anställda för att få stöd. I fråga om stora företag pågår en separat beredning.

”Stödet för stora företag förutsätter en anmälan till EU-kommissionen”, skriver arbets- och näringsministeriet i ett utskick. (hh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp