DELA

Ny musik- och vattenfestival på Bastö

Den 11 augusti ordnar Alandia Adventures en musik- och vattenfestival vid Bastö bykrog.
En säsongsförlängare, säger initiativtagaren Kenneth Holmroos.
Äventyrsföretaget Alandia Adventures öb, med Kenneth Holmroos och Carl-Ingemar Björklund, har haft Bastö bykrog och stugby som bas för sin äventyrsverksamhet sedan våren. Under sommarmånaderna har intresset för företagets actioncenter varit gott, berättar Kenneth. Musik- och vattenfestivalen blir både en säsongsförlängare och en final för säsongen, konstaterar han.
Den musikaliska huvudattraktionen är coverbandet ABCD som spelar låtar av den australiensiska hårdrocksgruppen ACDC. ABCD är inte nya på Åland utan uppträdde på Rockoff för ett par år sedan.
– Sedan så blir det också en hel del vattensport, säger Kenneth Holmroos.
På programmet står vattenskidor, wakeboard, deltaboard och en hel del andra vattenaktiviteter. Planeringsarbetet pågår fortfarande så det är svårt att i detta skede säga exakt hur programmet kommer att se ut.
I går beviljades festivalen i alla fall serveringstillstånd för ett utvidgat försäljningsområde invid Bastö Bykrog. Serveringstillståndet gäller till klockan halv två på natten.
För att festivalen skall gå runt ekonomiskt krävs ungefär 200 deltagare, uppskattar Kenneth Holmroos. Om allt går vägen är det meningen att musik- och vattenfestivalen skall bli ett återkommande evenemang.
– Man lever inte på gamla meriter, man måste kunna erbjuda nya grejer hela tiden, säger Kennet Holmroos. (fs)