DELA

Minna Hellström fick pris för pro gradu

Minna Hellström från Föglö får pris för sin pro gradu-avhandling vid Åbo Akademi om kommunala folkomröstningar.

Minna Helllström är en av fyra mottagare av senator Julius Nummelins statsvetenskapliga pris till bästa inom ekonomisk-statsvetenskapliga fakultetens statsvetenskapliga sektions ämne utarbetade pro gradu avhandling. Priset delas ut av Åbo Akademis Studentkår.

Minna Hellströms pro gradu-avhandlingen har titeln ”Den lokala kontextens inverkan på kommunala folkomröstningars vara eller icke vara. En tvärsnittsstudie av 2000-talets kommunreformer i Finland och Norge”.

Nya Åland intervjuade Minna Hellström i december 2018 om hennes avhandling. Folkomröstningar är som hon ser det är ett bra verktyg i grunden, som ett sätt att engagera medborgarna.

– Men det är lite fascinerande att märka hur komplexa de är och hur många aktörer som är inblandade i processen. Problemet med de åländska folkomröstningarna var att kommunreformen drivs på landskapsnivå medan folkomröstningarna skedde på kommunal nivå. Det fanns ingen möjlighet att följa upp resultatet, sa hon till Nya Åland. (ss)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp