DELA

Lantrådet deltog i debatt om ryska hotet

”Hur ska vi hantera det ryska hotet?” var temat för den försvars- och säkerhetspolitiska debatt som fördes i Helsingfors i tisdags, med deltagare från hela Norden.

I seminariet deltog bland annat Pål Jonsson, Sveriges försvarsminister, en avdelningschef från Försvarsministeriet och Storbritanniens ambassadör i Stockholm Judith Gough samt en rad forskare.

– Det är viktigt att Åland kontinuerligt följer med vad som händer på det säkerhetspolitiska området, särskilt det som rör vårt närområde. Därför prioriterar jag deltagande i tillfällen som dessa för att på så sätt både få initierad information på området och för att i diskussioner med andra få möjlighet att informera om Åland och vår situation samt därigenom också bygga ett brett kontaktfält, säger lantrådet Veronica Thörnroos (C) i ett pressmeddelande.

Seminariet Hanating ordnades av Hanaholmen, kulturcentrum för Sverige och Finland. (eh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp