DELA

Ingen åtgärd för att ta bort kravet på vaccinerade vårdare

Landskapsregeringen anser inte att det är lönt att försöka påverka Social- och hälsovårdsministeriet i frågan om att korta giltighetstiden för den temporära lagen med krav på att alla som jobbar med patientkontakt inom vården ska vara vaccinerade mot covid-19.

Stefan Simonsen, tf direktör för Oasen, skrev till landskapet tidigare i höst och bad landskapet agera, eftersom Oasen lider av personalbrist och kravet är ett hinder för att anställa personal.

Landskapet anser att den temporära lagen bör tas bort snarast och det har man även framfört till Institutet för hälsa och välfärd THL, som gjort samma bedömning och som framfört sin ståndpunkt till ministeriet. Landskapet anser ändå inte att det finns förutsättningar för att få en ändring, bland annat på grund av att beredningstiden är så pass lång att det tar längre tid än den temporära lagen ännu gäller. (eh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp