DELA
Foto: Stefan Öhberg

Helgens polisiära insatser i spännande sammandrag

Polisen meddelade på måndagens morgon om helgens arbete. Förutom sedvanliga utryckningsuppdrag har man övervakat trafiken samt gjort ett patrullbesök på Föglö.

Under lördagen fick man åka ut på en anmälan om en eldning i naturen utan övervakning. ”Polisen upplyste fastighetsinnehavaren om att eldning av brasor bör övervakas kontinuerligt tills dess att de brunnit ut. Runt platsen var marken blöt, och risk för olycka eller spridning ansågs ej överhängande”, konstateras i meddelandet.

På lördagkvällen fick man rycka ut till stökiga fester. Söndagen var lugn på uppdragsfronten och det fanns gott om tid för temaövervakning: man kontrollerade under dagen särskilt att bilister inte satt med telefonen i handen i bilen och tre bilförare fick en ordningsbot som påminnelse att fokuset ska riktas på trafiken när man kör. ”Utöver det delades det ut två ordningsböter till, en för obesiktad bil och en för lindrig överhastighet”, skriver man.

Slutligen besökte en polispatrull Föglö för att patrullera där. Flera fordon och förare kontrollerades under dagen och allt var i sin ordning.