DELA

Välkommen Jonas, du får ett toppenjobb

I dagens Nyan kan ni, käraste läsare, bekanta er med min efterträdare Jonas Bladh.
Ni kanske tycker att vi tog väl god tid på oss med att bestämma vem det skulle bli.
Ärligt talat tycker jag det var bra. Vi hann fundera ordentligt, och jag hann känna mig igenom att släppa taget om ett jobb som bränt sig fast under huden på mig. Under de drygt åtta år jag varit chefredaktör har vi gjort så mycket roligt, så mycket spännande, så mycket som blivit så bra att jag blir lite tårögd av det.

Samtidigt, också det ärligt, är jag lättad. Det ska bli skönt att vara bara Nina Fellman.
När Jonas B. börjar kommer han till ett kollektiv som skrattar och skriker och frågar och frågar och frågar. Han kommer till en redaktion som jobbar som tusan och lite till, och som ibland måste stillas för att inte slita ihjäl sig. Han kommer till arbetskamrater som inte måste lirkas med för att gilla sitt jobb.

Han kommer till ett samhälle där allt man gör och allt man skriver betyder något. Han kommer till en plats där diskussioner med en chefredaktör förs i tidningen, på nätet, i tv, i matbutiken, per telefon på lördag kväll, på gymet, på gatan och ibland till och med i drömmarna.
Under mina år som chefredaktör har jag inte haft tråkigt en sekund. Ibland har det varit jobbigt, ibland har jag blivit ledsen, ganska ofta riktigt arg, men oftast har jag bara varit glad över att få vara del av en helhet som fungerar så bra, med så många människor som tycker om sitt jobb, som är stolta över det, som anstränger sig och som vill.
Det har varit ett privilegium.

Tro nu inte att detta är ett avskedsbrev. När Jonas tar över chefandet, mitt hittills roligaste jobb, ska jag koncentrera mig på det som är min första kärlek, skrivandet. Åh, jag ska bli så insatt, så kunnig, så bitsk och rolig och elak att ingen ska kunna låta bli att läsa det jag skriver.
Om jag misslyckas, låt mig veta.

Välkommen Jonas. Du kommer att gilla Nya Åland. Och vi, dina nya arbetskamrater kommer att gilla dig. Och tillsammans kommer vi att gör Nya Åland med passion, framtidstro och nya friska krafter.
Inget är beständigt utom förändringen.