DELA

Så undviker du toalettkön

Bästa resenär. Har du också upplevt oändligt långa toalettköer som aldrig tycks ta slut? Jag har en sak jag vill berätta. En viktig kunskap jag vill förmedla till alla min medsystrar. Jag har hållit det inombords alldeles för länge nu men det är dags att börja prata. Informationen som följer kommer att revolutionera din värld.

Låskläpparna på dörrarna på damernas stora toalett på Rosella lever sitt eget liv.

Det är galet, jag vet. Men det är sant. Ibland snurrar de runt av sig själva och toaletterna ser låsta ut trots att det är ledigt. Känn försiktigt på dörren eller spana efter skuggor från fötter. Oftast är den upptagna toaletten bara en illusion. Det är de onda låskläpparna som spelar oss ett spratt och det är vår uppgift att genomskåda skådespelet.

Jag vet inte hur många gånger jag stått och köat i oändlighet för att hinna gå på toaletten innan landstigning bara för att komma längst fram i kön och inse att sju toaletter inte används. Det gör mig otroligt upprörd.

Medsystrar. Tillsammans kan vi skapa en färd utan toalettköer. Med gemensamma krafter kan vi ro det här iland. Minska stressen och irritationen. De båtresor som en gång kantades av oändligt långa toalettköer kan från och med idag vara ett minne blott. Bara vi hjälps åt.

Vi behöver inte längre stå tio tjejer och vänta på två toaletter som används när vi istället kan använda tio toaletter samtidigt. Bara vi vågar ifrågasätta låskläpparnas skådespel.

Jag måste erkänna att jag ibland brukar försöka basunera ut den här kunskapen när jag hänger på den toaletten. Eller snarare lite försynt informerar jag de köande damerna om att säkert hälften av toaletterna är lediga. Folk tittar alltid på mig som om jag vore tokig och vågar inte röra dörrarna. Så det slutar alltid med att jag får bevisa att jag talar sanning. Och fascinerat ser kön på när jag öppnar till synes låsta dörrar. Aningen oskönt beteende kan jag själv tycka men jag står verkligen inte ut med att folk lever i okunskap.

”Bästa resenärer. Kom ihåg att dörrarna på damernas toalett utanför receptionen med största sannolikhet är lediga även fast det ser låst ut”. Det tillägget skulle jag vilja göra i informationsutropet som görs i början och slutet av båtresan.

Eller så kunde man installera en stoppfunktion så att låskläpparna inte snurrar runt och visar rött. Eller någon annan smart grej som löser problemet med de luriga låskläpparna en gång för alla.