DELA

Ny signaturmelodi varje dag

Det har pågått några veckor nu. Varje dag vaknar jag med den ny signaturmelodi i huvudet. Först märkte jag det inte, jag är så van att gå och småsjunga hela tiden.

Men en morgon när jag satt på toaletten och faktiskt började lyssna på vad jag sjöng blev jag väldigt förvånad. Jag satt och nynnade på Bon Jovis Bed of Roses.

Om det vore så att jag vaknade till en klockradio kan jag förstå att nya låtar inplanteras i mitt huvud med jämna mellanrum, men nu har jag bara mobiltelefonens ilska väckarklockssignal att vakna till.

Jag måste också påpeka att jag inte lyssnat på Bon Jovi på väldigt länge. Och några morgnar senare var det åter Bon Jovi på spellistan i mitt huvud, denna gång Living in Sin. Förvånat lyssnar jag på texten jag sjunger och funderar om det är dags att leta reda på mina gamla samlingskassetter.

Nog måste väl texten ha varit bättre än så?

Nåja, så där har det hållit på ett tag nu. I morse (läs tisdag) när jag vaknade hade jag blivit lite modernare och satsade på Alejandro med Lady Gaga. Eller inte med Lady Gaga, det var jag som sjöng den.

Så nu är min fråga: Vad är det jag drömmer på nätterna? Speglar låtarna mina drömmar? Eller är jag en rockstjärna nattetid?

Lite misstänksamma blickar kastar jag nog på The Mään. Han roar sig med att plantera in låtar i mitt huvud genom att säga en fras eller ett ord från en låt. Sedan räknar han hur länge det tar innan jag börjar nynna på just den låten.

– Där kom det, säger han sedan och jag står som ett frågetecken. För ofta märker jag inte ens att jag sjunger.

Så just nu är min teori är att han vaknar lite lite före mig, viskar en fras i mitt öra, låtsas som ingenting när jag vaknar och sedan fnissar i smyg medan jag förbryllat sjunger om rosbeströdda sängar och syndigt leverne.

Det andra alternativet är att han inte fnissar, utan bekymrat lyssnar på mina lustfyllda sånger om synd och undrar vad det är jag drömmer om hela nätterna. Då är vi två som undrar.

Eftersom detta pågått ett tag nu vet jag att låten inte är ett omen om vad dagen ska bjuda på. Om inte Bed of Roses symboliserar ett lakansbyte och Living in Sin att vi skippar grönsakerna till middagen.