DELA

Lite glamour, mycket begagnat

Det har varit mycket tv på sistone, men glamouren har dessvärre lyst med sin frånvaro. Inga röda mattor har rullats ut, inget stjärnglitter eller drinkmingel – bara jobb och utbildning och vilda planer och frustration över att dygnet har ynka 24 timmar.

Utgångspunkten för Åland24 är densamma som för Nyan, nämligen att det ska bli jäkligt bra, men billigt. Det har återverkningar. Man går inte bara och köper grejer från hyllan, varken gardiner eller datorer eller ens möbler.
Inledningsvis hade tv-redaktionen två tomma rum, sen kom borden, lånade stolar och några möbler till från Nyans överskottslager uppe på skullan. Eftersom det dock såg lite kalt ut utan en enda möbel med stoppning gick vd-Mysan åstad med sin personal och shoppade loss på stadens second-hand-inrättningar. Det resulterade i en präktig 70-talsbrun soffa, två stadiga guldbeiga fåtöljer och lite diverse för sammanlagt 70 euro.

Det blev mycket fint, så fint att det gick att inreda en liten hörna att intervjua politiker i inför valet. Eftersom gardiner saknades tejpade påhittiga redaktörer upp kartonger över fönstren för att filtrera ut det starkaste solljuset., och det blev så bra så.

Under någon av dagarna i förra veckan kom självaste kommerserådet Wiklöf in för att inspektera den nya inrättningen. Väl innanför dörrarna stirrade han misstroget på fåtöljerna och sa:
– Var fan har ni fått dom här ifrån?

Jaa, hmm… Vi förklarade att det ingalunda var några dyra inköp eller så, det vara bara second hand. Det var nu inte det att Wiklöf trodde att vi slösat med det investerade kapitalet, utan att det var hans gamla fåtöljer som inköpts!
Karln hade lämnat in dem på Katapult, och så dök de upp på Åland24. Va?

I framtiden får vi väl skicka en inventarielista direkt till Anders Wiklöf när Nya Åland eller Åland24 behöver något. En orientalisk matta kanske, eller en liten kandelaber.
Det är väl onödigt att låta någon organisation stå emellan och förtjäna, alldeles särskilt eftersom ingen någonsin kommer att tro att det var en tillfällighet.

Kolla på www.24.ax, på de politikerintervjuer som finns där i veckan, så kan ni få se en skymt av Anders Wiklöfs avlagda fåtölj. Det är tv det!

NINA FELLMAN