DELA

Vykort och konststolar i utställning

Återanvända stolar och åländska vykort visas också i utställningar som öppnar på söndag vid Eckerö post- och tullhus. På bilden ettgammalt vykort med post- och tullhuset som motiv.
Den som missade den utställning med idérika konstverk med avlagda platsstolar under fjolårets kulturnatt kan nu beundra hela samlingen i Södra galleriet vid post- och tullhuset. Här kan man bland annat se ”Fantomens stol” av Ann-Britt Eriksson, som utsågs till vinnare i publikomröstningen, och här finns den ”biktstol” av Isa Hällström, där besökare fick lätta sitt hjärta och skriva av sig sina synder. Man kan läsa sådant som ”Körde i 150 km i Gölby”, ”Stal 20 euro ur pappas plånbok i lördags” och ”Jag tycker att jag är snyggare än de flesta” på stolen.


Ålandsmotiv
I Postens galleri kan man nu också se filatelisten och Nyanjournalisten Mårten Sundbergs stora samling av vykort med motiv från Åland. Utställningen bygger på samma material som han visade i vinterns samlarserie i Ålands museum. I samlingen finns vykort från alla delar av Åland från äldre tider. Många svunna miljöer.
I huvudbyggnaden fortsätter utställningen Form.ax, som Nyan tidigare presenterat, en vandringsutställning med det bästa av åländsk design och kosthantverk som efter en turné i Norden nu landat på Åland.


Jubelbakelse
Post- och tullhuset kan ju i år fira sitt 180-årsjubileum och med anledning av det har Mercedes Winquist-Urbano på Café Lugn & Ro också skapat ett konstverk, en nykomponerad jubileumsbakelse med bland annat mousse på passionsfrukt och en chokladmedaljong från Schweiz med post- och tullhuset påtryckt. Post- och tullhuset finns också avbildat på en ny pralin med caféets egen tryffel. (jk)