DELA

Vistrio i konsert mot trafficking

Kjell Brändström, Åsa Isaksson och Bitte Bamberg Thalén ger konsert på Ulfsby gård i Jomala på torsdag, den 17 april. Med konserten vill man också stöda arbetet mot trafficking.
Den konsert som trion nu ger är en lite modifierad och utvidgad version av den konsert man gav på Visans Vänners viscafé i Cafe Vreten den 6 mars i år.
– Den kvällen var fullsatt och mycket uppskattad varför vi tyckte att det skulle vara roligt att göra en liknande konsert en gång till, säger Bitte Bamberg-Thalén.


Varierat program
Kjell och Åsa, och Åsa och Bitte, har uppträtt tidigare men alla tre tillsammans är en ny konstellation för den här våren. Det visprogram som man bjuder på är varierat med Beatles, Brel, Wonder, Skifs, Aldén, Bingsjö-polska, Taube med flera.
– Stensalen har visat sig vara en utmärkt lokal för konserter vilket man kunde se på den välbesökta viskväll som Visans vänner höll där i början av mars, konstaterar Bitte.
Ulfsby gård serverar smårätter med dryck från klockan 18 och i pausen och man önskar att de som vill äta kommer i god tid före konserten för att hinna beställa.


Mot trafficking
Halva entrén till konserten går till kampen mot så kallad trafficking, ”dagens internationella slavhandel”, genom projektet Nendre erfarenhetsspridning, som stöds av bland andra Ålands fredsinstitut och utrikesministeriet i Finland, och har verksamhet i Litauen, Ryssland och Vitryssland. (jk)