DELA

Visar resultat av nattligt måleri

Målar på nätterna gör Tiina Tekkala (bilden) som just nu håller sin första utställning i biblioteket i Godby. Hon berättar att hon upplever målandet som en kontrast till jobbet som barmästare på Hotel Arkipelag.
– När man jobbar på nätterna och kommer hem vid fem-sextiden på morgonen så är det skönt att koppla av med att måla litet och jag håller samma dygnsrytm också när jag är ledig från jobbet. Målar på nätterna och sover på dagen då barnen är i skolan.
Från början är Tiina Tekkala helt självlärd och det gäller i synnerhet oljemålningarna, som hon först började med. När det gäller akvarellerna har hon nu gått ett par Mediskurser för Aino Kivisaari och börjat komma underfund med tekniken.
– Felet som jag gjorde när jag började var att jag målade akvarell på samma sätt som jag målade i olja. Det blev alltför torrt, nu har jag lärt mig att använda mera vatten, säger hon.


Vatten och skog
Mycket av det hon visar är naturinspirerat.
– Det är vatten och träd. När jag är på sommarstugan i Brändö målar jag vatten och när jag är hemma i skogen på Lillö i Grelsby blir det träd, säger hon med ett leende.
Av det utställda kan man också se att hon gärna målar människor.
– Fast det är mina barn inte så förtjusta i, erkänner hon.


Kol, pastell
Utöver olja och akvarell har hon också prövat på att göra kolteckningar och arbeten med pastellkrita.
På utställningen i biblioteket visar hon ett tjugotal arbeten. Man kan se utställningen till den 28 februari under bibliotekets öppettider.

jan.kronholm@nyan.ax

tfn 528 466

jonas.edsvik@nyan.ax