DELA

Uppåt även för Sjöfartsmuseet

Även på Ålands sjöfartsmuseum pekar besökssiffrorna uppåt. Inemot 18.000 personer besökte museet trots att man inte haft fri entré.
Också i fjol ökade antalet museibesökare vid Sjöfartsmuseet och trenden ser ut att hålla i sig.
– Statistiken visar att besökarna har ökat med 817 personer jämfört med 2006 och 1.539 jämfört med 2005. Totalt besökte 17 733 personer sjöfartsmuseet under 2007, meddelar museichef Hanna Hagmark-Cooper.
Ökningen har för Sjöfartsmuseets del skett för både under högsäsong och lågsäsong.
– Resultatet är speciellt glädjande med tanke på att Ålands museum och Ålands konstmuseum har infört fri entré, något som sjöfartsmuseet inte har resurser att göra, framhåller Hagmark-Cooper.
– Ålands sjöfartsmuseum kommer också under 2008 att fortsätta med att inom ramen för sitt publika program visa intressanta utställningar och arrangera olika evenemang, tillägger hon.
Nästa aktivitet på museet är ”Allsång i skansen” tillsammans med Rolling Home, Manskören åländska sångare och Göte Sundberg måndagen den 21 januari kl 19.00.
– Alla som känner sig sugna på att sjunga, nynna eller bara lyssna på sjömansvisor och shanties är varmt välkomna. Allsången sammanfaller med Pommerns 105-årsdag och här är entrén fri. (jk)