DELA

Trio bjuder på Afzelius

Alla vänner av Björn Afzelius musik får nu en helkväll med Afzelius.
Lördagen den 11 november arrangerar Visans vänner en konsert i stensalen på Ulfsby gård i Jomala med fokus på Björn Afzelius.
Ecki Söderdahl i Visans vänner berättar att trion Tord Andersson, Peter Fyrhed och Mikael Fast från Sverige kommer att bjuda på ett program med Björn Afzelius visor.
Söderdahl fick tidigare i år kontakt med Tord Andersson som i tiden spelat med Afzelius i flera olika sammanhang, bland annat på turnéer. Andersson erbjöd sig att samla några andra som han brukar spela med för en konsert på Åland.


Supé inleder
Programmet beräknas bli ett par timmar långt med en liten paus i mitten och kvällen inleds med en supé som man kan boka direkt med Ulfsby gård. Ifall det finns platser kvar kan man också komma direkt till konserten men gärna ser man att man förhandsbokar.
– Det finns endast 120 platser så det är nog bäst att boka om man vill förvissa sig om en plats på konserten, säger Söderdahl.
Han berättar också att Visans vänner den här gången inte har gjort något särskilt utskick till sina medlemmar för att alla som vill vara med på konserten skall ha samma förutsättningar.


Inte minneskonsert
I februari blir det tio år sedan Björn Afzelius gick bort, men Ecki Söderdahl säger att konserten i oktober ändå inte skall ses som någon direkt minneskonsert. Men att det ändå bör bli en kväll som bjuder på en hel del njutbar musik för alla vänner av Björn Afzelius visor.
Tord Andersson är också aktuell med en alldeles färsk cd-inspelning med egna visor som kommer att finnas tillgänglig i samband med konserten.


Ungt klassiskt
Lite annat bjuder man också på under kvällen.
Unga Christoffer Isaksson, som studerar gitarrspel, har engagerats för att dels spela litet bakgrundsmusik medan publiken anländer, dels i programmet bjuda på lite klassiskt gitarrspel.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax