DELA

Stort dansuppbåd på Åland

Den 12-14 augusti 2011 fylls Pommern och Badhusparken av danssugna. Då anordnas Windjammers Ball, ett swingdansläger som bland annat ska gästas av världsledande lärare i Lindy hop.
Windjammers Ball är inspirerat av Herrängdancecamp i Sverige, världens största swingläger som pågår under fem veckor varje sommar. Bakom evenemanget står Mildreds swingskola som drivs av nyinflyttade paret Sofia Enros och Daniel Johansson.
– Redan första dagen vi kom hit började vi spåna. Vi kommer att få hit några av världens bästa Lindy hop-lärare, berättar Sofia.

Segelfartygsepoken
Under de tre dagarna ges kurser i Lindy hop, det blir social dans och fest på fredag och lördag kväll med livemusik och dj. Ett av banden som uppträder är Göteborgsbaserade Gentlemen & Gangsters som består av sex musiker, däribland Ulf Carling från kända jazzmusikerfamiljen Carling.
De lärare som är klara är Marie Nahnfeldt Mattsson och Hasse Mattsson, världsledande instruktörer inom swingdans, och Jessica Lennartsson, medlem i det professionella svenska danskompaniet Harlem Hot Shots.
Läs mer i papperstidningen!

Cecilia Lindvall