DELA

Stefan Lindfors firar 25 år som designer

Ett kvartssekel av design på alla möjliga områden. Stefan Lindfors är något av en multikonstnär fast han aldrig strävat efter att bli det. När han bjöd till 25-årsfest förra veckan mötte massor med vänner från vitt skilda områden upp.
– Det var fantastiskt intressant. Jag har ju kommit att jobba på väldigt många områden under 25 år och ville ha en fest för alla de vänner jag fått genom mina jobb. Över 500 kom och vi hade väldigt skojigt tillsammans.
Festen som hölls i Vita salen i Helsingfors hade han gett namnet ”25 Years of Love and Fury” (25 år av kärlek och ursinne).


Ny websida sjösatt
Stefan Lindfors sticker inte under stol med att detta visar att han genom åren vågat gå lite utanför det konventionella och invanda. Särskilt glad är han över att han i samband med 25-årsfirandet också kunde sjösätta sin nya websida.
– Sidan är resultatet av ett intensivt jobb under femton månader. Själv har jag lagt ned över 4.000 timmar på den, säger han.
När man går in på sidan så ser den nästan ut som en palett med alla möjliga saker som du hållit på med. Vill du vara lite av en multikonstnär?
– Det är ingenting som jag strävat efter. Det har bara blivit så eftersom jag varit öppen för nya möjligheter och det ena lett till det andra. Men jag håller ju inte på med allting parallellt. När jag gör något så går jag alltid upp i det till 100 procent. Då är det det som gäller.
Men det känns som om du skulle ägna dig allt mera åt film och musik
– Vissa år har det bivit mycket film, men det är ju bara åtta år sedan jag gjorde den första.


Ny lampa på gång
När Nyan ringer upp håller Lindfors just på med klippningen av en ny musikfilm för Ismo Alanko som han också tidgare haftv designuppdrag åt. Ett annat aktuellt designprojekt som han också gärna nämner är en ny lampa som han skall göra i samarbete med den kände tyske industridesignern Ingo Maurer som betytt mycket för honom.
– Det har gått 22 år sedan vi gjorde lampan Scaragoo och därför är det trevligt att nu få gå in i ett ett nytt samarbetsprojekt med Maurer.
Åland då? Hinner du fortfarande komma hit emellanåt?
– Naturligtvis. Så fort jag bara får båten i sjön.
På adressen http://www.stefanlindfors.com kan man finna den nya websidan.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax