DELA

Skivsläpp med bonus

Camilla Heidenberg och Emilia Nyman bjöd på ett tvärsnitt ur nya skivan ”Chasing Rainbows” när de höll skivsläppskonsert på Café Nikolaj i Sittkoffs på lördag kväll. Dessutom gav de, som en extra bonus, några exempel på alldels nya låtar som kan bli nästa skiva.

Ett fyrtiotal – både tonåringar och medelålders jazzvänner – kom till skivsläppskonserten och stämningen var varm och trivsam. Camilla Heidenberg berättade om skivan som spelades in i Mariehamn under fyra intensiva dagar förrra sommaren och som man därför också ville släppa här.

Hela bandet i juli
EC består ju inte bara av Camilla och Emilia även om EC (utläst easy) bygger på deras initialer. Två av bandets nyckelfigurer, keyboardisten Henri Wilkinson och trummisen Markus Helander befinner sig dock i Los Angeles just nu.
– De som vill höra oss alla får dock en chans i juli när vi skall spela på Alandia Jazz, sade Camilla.
EC bjöd som duo på en högklassig konsert där deras utomordentliga sång- respektive pianotalanger verkligen kom till sin rätt. Men så har de levt med just den här musiken i flera år nu. Att all musik, alla texter och dessutom arrangemangen på ”Chasing Rainbows” är Camilla Heidenbergs utgör en extra krydda.

Nytt på gång
Camilla avslöjade att man nu när skivan är ute vill se framåt och att tanken på nästa skiva redan har börjat slå rot.
Skall man döma av de exempel på nytt material som duon bjöd på under den senare delen av konserten kan en mera renodlad jazzskiva vara att vänta så småningom. En vinkling som, av de uppskattande applåderna att döma, kommer att tas emot väl.

Workshop

På lördag och söndag höll Camilla Heidenberg en uppskattad workshop i fritt ackompanjemang på Ålands musikinstitut, det ämne som hon undervisar i vid Sibeliusakademin.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax