DELA

Robert Wells till Alandica i mars

Pianisten och entertainern Robert Wells kommer till Åland igen. Den sista mars, någon dag före den officiella invigningen av kultur- och kongresshuset Alandica, gör han ett turnéframträdande med sin trio i det nya huset.
Olav Storgård, som visa sitt Noab Production arrangerar konserten på Åland, säger till Nyan att man vill vara med och värma upp Alandica. Wells är ju välkänd på Åland från flera tidigare framträdanden.


Åland med
Enligt Storgård har Robert Wells nu trappat ned sina engagemang i stora projekt av typen Rhapsody in Rock och satsar på att framträda i mindre sammanhang. Med start i Falkenberg den 5 mars nästa år gör han en turné med tjugo framträdanden och avslutning i Falun den 4 april.
– Vi har nu lyckats klämma in också Åland i schemat, säger en nöjd Storgård.
Med sig på den här turnén har Wells bara sin trio men Storgård utlovar ändå ett framträdande med fart och fläng och massor av både sång och musik.


Borge-inspirerat
– En hel del roligheter blir det nog också, improvisationer i Viktor Borges anda, liksom boogie-inspirerad musik av Charlie Norman, allt från eget material till musik av Chopin.
Wells har själv kallat turnén för en ”back to roots-turné”, något som för honom tillbaka till rötterna. Han har också talat om ”ett musikaliskt andningshål”. ”Robert Wells close-up tour”, kallar han hela turnén, vilket syftar på att han eftersträvar ett nära och avspänt möte med sin publik.
Enligt Storgård vill Wells nu ge konserter i städer och orter som han tidigare inte haft möjlighet att besöka under de större turnéerna.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax