DELA

Rekordstor publik för årets Katrina

Året publiksiffra för Konsertserie Katrina, som avslutades med Jack Mattsson-konserten i lördags, blev rekordstor. 1.200 besökare räknades in. Planena för 10-årsjubileet 2009 är redan i full gång.
Årets tema var sagor och drömbilder.
– ubliken har uttryckt sin entusiasm över konsertprogrammet och variationsrikedomen i temat. 13 konserter hölls på nio spelplatser i fyra kommuner. Antalet deltagande artister uppgick till 39, säger arrangerande Kulturförening Katrina i ett pressmeddelande.
I fjol, kom 1.000 besökare till konsertserien med kammarmusik som huvudtema, i år kom 1.200. Årets nyhet med två hemmahos-konserter var en framgångsrik satsning.


Trogen publik
Vad tror ni publiktillströmningen och ökningen beror på?
Projektledare Rosie Djupsund konstaterar att man nu har en bättre marknadsföring och att det även tar tid att bygga upp en publik.
– Kontakterna med pressen har varit väldigt viktig. Folk har också upptäckt Kulturförening Katrinas hemsida.
Projektsekreterare Ami Alm-Weyand säger spontant att det finns en trogen publik som allt mer utökas.
Under konsertserien gjordes en marknadsundersökning. Konsertbesökarna fick fylla i en blankett med frågor om konsertserien.
– Vi har ännu inte hunnit sammanställa undersökningen eller ens titta på den, säger Rosie Djupsund. 150 svarade på enkäten.


Sporrar
Tiila Kangas, konstärlig ledare för Konsertserie Katrina, är redan i full gång med planerna för nästa år då konsertserien firar sitt 10-års jubileum.
– Ja, vi ska ha ett tema igen och jag har till en del underhandlat med olika artister men kan inte i det här skedet avslöja vilka och vad det blir, säger hon.
Arrangörerna är mer än nöjda med årets konserter.
– Årets resultat sporrar föreningen att göra jubileumsåret 2009 till ett oförglömligt musikår, säger arrangörerna. (blh)