DELA

Prisad fotograf till Åland

I mitten av oktober arrangerar fotoklubben Obscura fotofestival i Mariehamn med den prisade svenska fotografen Jens Assur som dragplåster.
– En fotofestival ger fotografer och allmänheten en chans att se vackra, fantastiska och annorlunda bilder och utgör en högklassig kulturell upplevelse, säger Lena Wilson (bilden) i Obscura.
Fotoklubben Obscura arrangerade sin första fotofestival år 2009 med föredrag av bland annat naturfotograferna Brutus Östling, Mireille de la Lez och Anders Geidemark.
– Eftersom vi fick positiv respons från deltagarna vågar vi satsa på en ny festival i år, säger föreningens ordförande Lena Wilson i ett pressmeddelande.


Föreläsningar
Till årets festival har flera stora fotografer från Sverige, Finland och Åland.
Fredagen den 12 oktober håller den internationellt kände svenska fotografen, filmaren och författaren Jens Assur en föreläsning och bildvisning om ”Hunger”.
– Det är en stor ära för Obscura att få presentera denna kända fotograf. Jens Assur blev vald till Årets pressfotograf 1993 och 1995, Årets nyhetsbild 1992 och 1995 samt Årets inspiratör 2010. Han har fått flera priser för sina kortfilmer. Den svenska fotografen och filmskaparen vann Sundance/NHK International Filmmakers Award för sina filmer och sitt manusarbete i jan 2012, skriver Wilson.
Närmare information om fotofestivalen finns på föreningens hemsida www.obscurafoto.org.
Läs mer i papperstidningen

Karin Erlandsson