DELA
Foto: Stefan Öhberg

Premiär för ”Ålandskungen” ikväll – efter åtta månaders väntan

På dagen åtta månader efter att musikalen ”Ålandskungen” skulle ha haft sin urpremiär, som en del av Åland 100-firandet, är det äntligen dags. I dag är det premiär på Alandica.

Den 22 januari i år skulle musikalen ”Ålandskungen”, som handlar om Julius Sundblom och Carl Björkman, ha haft sin urpremiär på Alandicas stora scen. Men pandemin satte käppar i hjulen och jätteproduktionen fick flyttas fram hela åtta månader.

– Nog känns det lite konstigt. Vi var så färdiga i januari och det kändes så rumphugget. Nu fick vi se den uppe på stora scenen för första gången och den är jättefin, säger producenten Marika ”Mysan” Sundqvist.

Musikalen beskrivs som en dramatisk berättelse om de två männen med mycket makt och som börjar som vänner och slutar som ovänner. Mycket komedi utlovas dock också.

Under den åtta månader långa pausen har tre av skådespelarna fått andra åtaganden och behövt bli ersatta. Annars är uppsättningen den samma.

– Det är tacksamt att det har funkat med dräkterna. Vi tänkte inte på det, utan hade fokus på att hitta rätt personer, men vi lyckades hitta dem i samma storlek också, säger Mysan Sundqvist.

Den här veckan har intresset för musikalen vuxit till sig, med många som delar information i sociala medier, pratar och frågar om den. Biljettförsäljningen har också börjat rulla på, säger Mysan Sundqvist.

– Men jag tror generellt att många har blivit lite färgade av pandemin, att man köper biljetter när man vet att något blir av. Det tror jag att vi kommer att få leva med länge.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp