DELA

Populär tovningskurs ställer ut

Ulltovningens många möjligheter har en grupp lärare och dagispersonal fördjupat sig i under en kurs på Ulfsby gård. I går kväll var det vernissage på en utställning som också visas under skördefesten.
Ann Gustafsson på Ulfsby gård som lett fortbildningskursen berättar att deltagarna var textil- och andra lärare, förskollärare och övrig dagispersonal. Deltagarna kom från olika delar av landskapet.


Olika tekniker
Under fortbildningen, som pågick under två långa kurskvällar, fördjupade deltagarna sig i tre olika tovningstekniker; bildtovning, tredimensionell tovning, samt tovning i tvättmaskin.
– Den här typen av fortbildning är speciellt lämplig när man använder traditionella material som ull, menar Ann Gustafsson.


Utställning
Deltagarna inspirerades under kursen till att hålla en utställning, dels för att de var mycket nöjda med sina alster, dels för att de ville få dem färdigställda.
De som deltog i fortbildningskursen och nu ställer ut är: Ann Skogberg, Signe-Maj Sagulin, Cecilia Karlsson, Mona Eriksson, Linda Lindblom, Eva-Marie Fogner, Helena Sjöblom, Rosita Westerberg, Erica Erlund, Elisabeth Sandvik, Erika Ståhlman, Åsa Rosenberg, Carina Svenblad, Carina Renlund, Caroline Liewendah, Maria Bonds, Monica Knahpe och Micaela Holmström.
Utställningen i stensalen vid Ulfsby gård håller öppet under skördefesten; fredag och lördag, kl 11-22. (jk)