DELA

Tony i TV3:s Singing Bee

Radioprofilen och Soundwaymedlemmen Tony Wikström medverkar i tv-programmet Singing Bee i höst.
Han är en av få bland 1000-tals egenutnämnda låttextexperter som fick chansen att tävla.
Men hur det gick får han ännu inte avslöja.
Tony Wikström, sångaren, basisten och Ålands okrönte coverkung, ska medverka i ett avsnitt av underhållningsprogrammet Singing Bee i svenska TV3 i höst.
I programmet, som går ut på att sjunga rätt text till olika sånger, tävlar vanliga personer och en efter en blir de utslagna om de sjunger fel. Den som är kvar till sist har därefter chans att vinna upp till 50 000 kronor.
– Jo, jag hade väl sett några avsnitt på tv och tänkte att det där kan väl jag minst lika bra. Och då såg jag att man kunde anmäla sig till programmet på internet och på den vägen är det, säger Tony Wikström.

Stort intresse
Tusentals andra sökte också till programmet, men TV3 fattade intresse för Tony Wikström och bjöd in honom till audition. Där sjöng han texterna så korrekt att de kallade honom till slutaudition, och efter det blev han antagen till programmet
– Det var svårt och nervöst, men det gick snabbt över. Jag har väl alltid vetat att jag är en jäkel på texter och att jag har lätt för att memorera dem, säger Wikström.
Han berättar att programmet blandar olika musikstilar så det var svårt att veta vad som skulle komma men att låtarna var mer eller mindre bekanta.
Men mer än så kan han inte avslöja med tanke på att avsnittet han medverkar i sänds först den 12 oktober.

Sugen på tv
Tony Wikström som till vardags jobbar på Ålands radio har även tidigare funderat på att slå igenom i tv. Tanken på att söka till Idol har väckts många gånger, men eftersom den produktionen inte betalar deltagarna någon lön under inspelningen har han avstått.
– Det skulle inte gå. Om jag i nuläget skulle avstå från alla järn jag har i elden skulle jag bli bankrutt på en månad. Men man vet aldrig, kanske medverkan i Singing Bee öppnar nya dörrar, säger han.
Vill man se Tony Wikström sjunga innan den 12 oktober får man passa på och gå till Arken i helgen och följande helg. Efter den 13 september tar nämligen Soundway paus fram till jul.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax