DELA

Romantiska appar när vårkänslorna spirar

Nu är det vår i luften och många av oss blir extra romantiska den här tiden på året. Det går att uttrycka sin kärlek på en miljon olika sätt, men det nyaste är kanske att göra det med hjälp av mobilen.
Nya Åland har tipsen på de bästa romantiska apparna.
Rebtel Re:Beat
Med Re:Beat kan du spela in dina egna hjärtslag för att skicka till någon som står dig nära. Du behöver bara placera ett finger på skärmen så känner appen av din puls. En animering med ljudeffekter skapas som du sedan kan skicka med hjälp av Facebook, Twitter, SMS eller mail. Appen är helt gratis och finns både till iPhone och Android.

Kär&galen
Kär&galen är en gratis app från Norstedts som hjälper dig att översätta kärleksfulla ord och uttryck från svenska till en mängd olika språk, bl.a. engelska, spanska, italienska och latin. Appen finns tyvärr bara till iPhone.

Slots of love – Romance Ideas & Tips
Om du har slut på kreativa idéer till dejter, kanske den här appen är något för dig. Du kan antingen slumpa fram idéer, eller söka bland de olika kategorierna. Idéerna är sorterade efter kostnad, kön och hur tidskrävande de är. Appen finns för iPhone och kostar 99 cent i månaden.

iLove – What do you love?
Skapa din egen version av ”I (heart) NY”-loggan. Appen är ganska simpel och har inte så mycket extrafunktioner, men det går i alla fall att ändra typsnitt, bakgrundsfärg samt färg på hjärtat och texten. Appen är gratis och finns till iPhone.
Fler tips i papperstidningen!

Jorunn Lavonius (prao)