DELA

Nöje testar: Spakryssning

Nöje bokade biljett och gick ombord för att ta reda på hur det är att åka på spakryssning.
Man kan väl konstatera att det är sådär. Bra drag i nattklubben, god mat i à la carten, men ack så skränigt i den inte så avkopplande spa-avdelningen.
10.15. Cinderella avgår från Mariehamn. Alla andra på båten sover ännu. Inte ens tax-freen har öppnat. Vi installerar oss i hytten och packar upp.
12.00. Dags att testa spa-avdelningen. Jag har bokat en djupgående helkroppsmassage. Behandlingen kan man absolut inte klaga på, men trots att plink-plonk musik och en minifontän gör sitt bästa för att stänga ute ljudet från pool-avdelningen så lyckas det inte. Fulla och gapiga svenskar gör upplevelsen en aning mindre njutbar, och när en av dem nästan knuffar in dörren på sin vingliga färd förbi behandlingsrummet är ”total avkoppling” långt borta.
13.00. Färdigmasserad bjuds man på frukt och juice i relax-avdelningen. Tyvärr finns det inte solstolar åt alla. Men bubbelpoolen ekar tom, så vi sjunker ner i den istället. Aaahhh.
14.30. Efter att ha knådats och bubblats är jag len som en babyrumpa när det är dags att flytta upp till Fun Club för att hålla de bakfulla svenskarna sällskap. Med tanke på att det är dagen efter för 99 procent av passagerarna är det bra drag på dansgolvet. Cover-bandet Ständut blakk gör sitt bästa för att locka upp slitna själar från stolarna, och med fyndiga skämt och rockiga toner lyckas de bra.
16.15. Cinderella lägger till i Stockholm. De bakfulla går av och de småfulla kliver på. Allt är stängt.
19.00. Vi tuffar ut på havet igen. Restaurangerna öppnar. Vi satsar på Food Garden vilket visar sig vara ett riktigt bra val. Den gamla favoriten oxfilé håller fortfarande.
21.00. Tillbaks till den roliga klubben för att kolla in lite underhållning. Tjejer och killar i paljettbeströdda kläder dansar och sjunger för allt vad tygen håller.
24.00. Ständ ut blakk gör comeback på scenen. Tyvärr visar det sig att de fyndiga skämten de drog på väg till Stockholm återkommer ett efter ett. De nya passagerarna är nöjda. Jag kan inte låta bli att imponeras av violinisten på elfiol som river av rocklåt efter rocklåt. Östersjöns hetaste dansgolv lever upp till sin uttjatade slogan.
10.00. Sista chansen att hinna av färjan. Okristligt tidigt.

Text och foto: MALIN LUNDBERG