DELA

Itech ordnar beachparty

Den fjärde juli kan man ligga på stranden i Käringsund och lyssna på lounge musik. När kvällen närmar sig blir det Itech som vanligt, men utomhus.
Fredagen den fjärde juli ordnar Itech och Käringsunds stugby beachparty. Under dagen kommer lugnare lounge- och housemusik spelas på stranden, och efter 18.00 flyttas festen upp till den nybyggda terrassen.
– De som brukar gå på Itech kommer att känna igen sig, men det kommer även vara mycket nytt, säger en av arrangörerna Johan Grönlund.
Förslaget kom från Tanja Sabel vid Käringsunds stugby. Hon hade varit på Itech och tyckte att det skulle passa bra i Eckerö.
– Vi var väldigt positiva till idén och nappade direkt, säger Grönlund.

Buss från stan
De som vill övernatta kan hyra stugor via Kärringsunds stugby, men det ordnas även bussar till och från Mariehamn. Bussen kostar fem euro enkel väg.
På beachfesten spelar 5-6 åländska dj:s samt dj Erazer och dj Micro från Sverige. Alf Kagg och Johannes Friberg kommer att spela musik från sina datorer.
– Det är många som ska spela, men också under lång tid.

Eldshow
Det bjuds inte bara musik på beachfesten. Det finns tre plastpooler där folk kan svalka sig i och så blir det troligtvis en eldshow i samband med musiken.
På terrassen försöker man skapa en känsla av att det är Itech och arrangörerna ska dekorera platsen så att det blir klubb-känsla över festen.
Om det regnar finns en stor segelduk att dra över terrassen så att gästerna inte behöver bli blöta.
– Men de har lovat bra väder den dagen, säger Grönlund.

Lugnare dagtid
Grönlund och Patrik Simolin startade Itech för att de ville göra någonting nytt, som inte fanns på Åland och enligt Grönlund håller de hårt på sin musik. Beachpartyt ger åtminstone under dagen en lugnare house- och loungemusik som de vanligtvis inte spelar.
– Med tanke på alla andra gäster kan vi inte brassa på så hårt under dagen, men under kvällen kommer den vanliga Itech musiken spelas.
Att det blev en fredag har att göra med att Käringsund redan bokat in en live-akt till lördagen, och Grönlund tror att det kan minska beskökarantalet under dagen.
– Folk jobbar ju, så alla kanske inte kan vara med under dagen.
Trots att det är på en fredag tror Grönlund att många kommer. 400 personer är tillåtet enligt serveringstillståndet, och går det bra blir det troligtvis Itech beachparty nästa sommar också.

JOHAN ORRE