DELA

Hon är kompis med Maria Montazami

Anna Areschoug säljer inte bara tidningar fyllda med kändisar i sjukhuskiosken som hon driver. Hon mailar även med kändisen som blivit gardintofs med hela Sverige: Maria Montazami.
När programmet Svenska Hollywoodfruar började sändas 2009 var det mest Anna Anka som väckte debatt, bland annat för sina åsikter om att kvinnor ska sköta hemmet och ställa upp för sina män. Men snart riktades uppmärksamheten mot Maria Montazami, som hyllades för sitt långsamma sätt, sitt intensiva intresse för gardintofsar och det klassiska citatet: ”Utan läppstift känner jag mig bar, naken, rädd och exposed”.
Åländska Anna Areschoug fastnade för Marias opretentiösa sätt när hon såg teveprogrammet och började följa Montazamis blogg. Hon mailade en fråga och till hennes förvåning kom svaret bara några dagar senare.
– Jag minns inte vad det var jag frågade, men efter det mailet har vi fortsatt att skriva till varandra ungefär en gång i månaden, säger Anna.
Var det gardintofsarna som förenade er?
– Nej, vi brukar skriva om allt möjligt och Maria brukar komma med inredningstips. Annars är handväskor ett gemensamt intresse.
Mailar du med Anna Anka också?
– Haha, nej det gör jag inte!


Snäll och rar
Förra helgen visade Maria Montazami upp sig och sin handväskkollektion på Formexmässan i Stockholm. Anna Areschoug var där och fick träffa henne en kort stund.
– Det var fullt med folk så vi hann inte prata så mycket, men Maria var glad att se mig. ”Å, är det du!” sa hon.
Enligt Anna är Maria precis lika snäll och rar i verkligheten som hon framstår i teve.
– Hon är väldigt omtänksam, bryr sig om folk och tar sig tid att prata och ställa upp på bild. Hon är väldigt lätt att tycka om.
Läs mer i TV-tidningen!

Linnea Friman