DELA

Curling? Nej tack!

Först Mariebad, sen KK-huset och nu så är en curlingbana på kommande.
Men vad ska dom göra med Ålands vrak: Skateparken?
Hur många personer på Åland är intresserade av Curling?
Och hur många mötesplatser för inskränkta själviska politiker som bara tänker på sig själva, is och stora stenar finns det inte redan?
Vi har inte svaren men varför inte tänka på den yngre generationen? Det är trots allt de (vi) som är framtiden. Hur många vill ha en alkoholiserad, drogmissbrukande framtid? Ungdomen behöver en sysselsättning, en hobby. Vi behöver nya lokaler och framför allt en ny skatepark!
Och där har vi dagens ämne – Skateboard och Ålands skatepark.
Fjortisar, hål, skarvar och uteliggare – dessa fyra benämningar passar utmärkt in på Ålands skatepark. Ålands skatepark ligger vid östra hamnen och sjökvarteret. Den byggdes för ungefär sex-sju år sedan och var då en ganska fin park. Men sen har folk slutat bry sig om den och den har blivit en håla för moppepojkar och fjortisar som inte använder den på rätt sätt. I en av 1/4 pipearna (rampmodell i form av en fjärdedels rör) så har man brutit upp ena sidan och sovit där. Nu snackar vi alltså uteliggare och fjortisar som inte vågar gå hem efter dom har sänkt en och annan jäkel.
Så sluta upp med att hänga i parken. Ni är ändå inte uppskattade av de personer som använder skateparken som den ska användas!

ERIK ERIKSSON
CASPER TÖTTERMAN