DELA

Arken har mycket på gång

I juni är Soundway tillbaka i Arkens nattklubb, det blir snart bröllops- och kalasmässa och fortsättningsvis kommer Arken att varva dj:s med coverband i nattklubben.
Det och mycket mer berättar Arkens artistansvarige Tony ”Trumman” Mattsson i ett pressmeddelande.
Mycket är på gång på Arken i mars. Det berättar Tony ”Trumman” Mattsson i ett pressmeddelande. I restaurangen är det dans varje lördag som vanligt och det är åländska Sunrize och Högtryck som står för musiken den här månaden.
– På påskafton den 22 mars får vi besök av ett nytt svenskt dansband, som vad jag vet inte har spelat på Åland förut, de heter Chapelle, kommer från Dalarna och spelar modern dansbandsmusik, skriver Mattsson.
Han berättar vidare att det nästa helg är det bröllops- och kalasmässa i restaurangen och i konferensen, och på lördagskvällen är det glitter och glamourkväll med middag, modevisning, schlagershow och ett stort fyrverkeri som JOHO-pyro avfyrar nerifrån MSF:s bryggor.
– Samma kväll håller Paf NM i spelautomater nere i casinot, så det lär bli fullt med folk i hela huset.
I nattklubben spelar Dj Tony blandad musik varje onsdag.
– Tony sköter musiken även i kväll och på påsksöndagen den 23 mars då allt krogfolk och andra som jobbat hela helgen brukar gå ut och festa.


Coverband
Mattsson berättar vidare att det som vanligt kommer att finnas coverband på plats i Arkens nattklubb under helgerna.
– Allt från gamla bekanta som Strictly People till ett nytt band som heter White Toast, som är rätt nystartat av ett gäng musiker som turnerat mycket som kompmusiker till mer kända svenska och utländska artister. Under påsken spelar Daddy Lovebone i nattklubben.
Sista helgen i mars spelar Mattssons eget band & i nattklubben.
– Blandad pop, rock och kanske lite hårdrock kan jag utlova, och en hel hög med nya låtar på repertoaren, allt från U2 till Linkin Park.


Vanliga frågor
Slutligen skriver Mattsson att han vill besvara de tre vanligaste frågorna som ställs till Arken. Självklart får han göra det.
När kommer Soundway tillbaks till nattklubben?
– De är tillbaks fredagen den 13 juni och de kommer att vara husband nästan hela sommaren. De kommer dock att vara borta härifrån någon helg under sommaren, de vill också ha lite semester och göra något annat än jobba alla helger.
Blir det nån stand-up comedy under våren?
– Tyvärr, vårt bokningsbolag i Stockholm har jobbat hårt på att få tag på något nytt känt namn, men det har inte passat för någon av de 20-tal artister de har kollat. Vi har därför gett bokningsbolaget tre datum under hösten som de får försöka sätta istället, så förhoppningsvis kan jag presentera namnen på dem innan sommaren.
Varför har ni coverband i nattklubben, vi vill ha discjockey!?
– Vi är rätt säkra på att den största delen av våra gäster vill ha livemusik i nattklubben, blandat med hits i pausen. Vi tror inte på att ha klubb-dj hela tiden, det finns andra ställen som har haft det som sin grej och de har varit tvungna att stänga (Blue Bar och Alvas Bar till exempel). Det har inte varit någon otrolig succé när andra har kört det konceptet heller, då skulle säkert till exempel Dennis Janssons Mariepark eller varför inte Indigo ha öppet varje fredag och lördag med dj om det fanns publik till det.
– Däremot vill vi helt klart ha dj-kvällar som omväxling ibland för våra gäster, och vi har under vintern haft dj cirka två fredagar i månaden och det har varit uppskattat av dem som gillar att dansa till klubbmusik och annan ”dj-musik”, så det har vi tänkt fortsätta med under våren och hösten, och under sommaren har vi dj fyra till fem kvällar i veckan.

MALIN LUNDBERG