DELA

Åländska gothrockare på export

Sir Valentin, Marquis Romantika och Il Sacramento är helt vanliga ålänningar.
Och kanske framtidens nya HIM. I helgen kör gothrockarna en spelning i Jönköping.
Startåret 2007 bestod L’amori av Matias Lindblom, Jens Wickholm och Marcus Pellas. Då körde de akustisk, melankolisk rock.
Men när trummisen Emanuel Sanchez och basisten Mikael Westerlund anslöt sig för en kort tid sedan stöptes det åländska gothrockbandet i sin tänkta form.
– Det är svårt att få tag i en trummis. Men så löste det sig, och så fick vi bas, så kunde vi köra den musik vi velat från början, säger Marcus Pellas, bandets gitarrist.
L’amori blev lite tyngre och hårdare. Influenser kommer från bland andra HIM, The 69 Eyes, Metallica och Depeche Mode.

Framtida metalband
Samtliga bandmedlemmar har mer eller mindre ovanliga artistnamn. Matias är Sir Valentin, Jens är Count Jecreatio, Marcus är Marquis Romantika, Mikael är Il Sacramento och Emanuel är självaste Tsar Imo Pectore.
– Vi tyckte väl det var lite roligt, annars finns det inte någon särskild anledning bakom namnvalen, säger Marcus Pellas.
Nya femmanna banduppsättningen har tidigare spelat på Åland under Bastun Open Air och Kulturnatten på Ålands museum. På lördag gör de sin första spelning i Sverige – på Kulturhuset i Jönköping.
– Vi är inte de enda som spelar och det är inte en så hemskt stor grej, men det ska bli kul, säger Marcus.
Spelningen fick de efter att basisten, som studerar i Jönköping, blev tillfrågad av vänner om de kunde spela under en födelsedagsfest.
Det går rykten att ni är nästa HIM?
– Om vi är nästa HIM vet jag inte, men vi gillar deras musik och har tagit inspiration bland annat från dem.
Hur ser framtidsplanerna ut annars?
– Vi har några mindre spelningar inbokade på Åland, till att börja med. Och så ska vi spela in en demo snart.
Och drömspelningen är…
– Hmm, vad ska vi komma på? Vi vill bli större och göra fler spelningar i Sverige och Finland. Nordens framtida metalband, det är självklart!

CECILIA LINDVALL


cecilia.lindvall@nyan.ax

Fotnot. Tjuvlyssna kan du göra på L’amoris MySpacesida: myspace.com/lamorimusic. Än så länge finns det bara en låt uppe men fler är på kommande lovar bandet.