DELA
Foto: Leo Sarling

Vackert på visfestival

Vackraste platsen vi spelat på.

Det tyckte två av artisterna på Kumlinge visfestival.
I helgen var det dags för den tjugoförsta uppsättningen av Kumlinge visfestival. Lördagskvällen bjöd på uppträdanden av artister som Louise Hoffsten, Summer Kid och Helena Flöjt. Evenemanget anordnades av föreningen Visor så in i Norden.

Besökarna fick ta del av ett brett spektrum av artister. Både folkmusik, pop och blues kunde höras från scenen belägen bland klipporna vid Västra Bergen på Snäckö.

Peter Söderback, Katarina Johansson, Matts Jansson och Kalle Karlsson har åkt med egen båt till evenemanget. Katarina Jansson ser mest fram emot att få höra Louise Hoffsten.

– Vi har länge pratat om att vi ska åka hit. Jag har alltid tyckt om visor, säger Katarina Johansson.

– Det här evenemanget är väderberoende, men det känns bra även om det är lite för blåsigt, säger Peter Söderback.

Popduon Summer Kid har gjort musik sedan 2012. Bandmedlemmarna heter Karolina Nordman och Martin Eriksson, och de upplever Kumlinge som den vackraste platsen de spelat på.

– Man känner sig som hemma här. Vi har sett fram emot spelningen väldigt länge, säger Karolina Nordman.

Sin musikstil beskriver de som ”naiv och glad handklapparpopp”, och de sjunger om lätta teman som sommar, dans och vardagliga händelser.

– Vi började vår karriär som gatumusikanter, men de senaste ett och ett halvt åren har vi spelat intensivt och turnerat mycket.

Läs mer i måndagens Nya Åland!