DELA

Musikteater nästa på Högtomt

En musikteater för ungdomar är nästa satsning av det aktiva teatergänget i Östra Saltviks ungdomsförening. Premiär blir det efter årsskiftet.
– Men allt hänger på om vi får tillräckligt många intresserade som anmäler sig när vi håller möte på onsdag kväll, säger Eva Lindblom i teaterarbetsgruppen.( Bilden tagen i januari inför den revy som då hade premiär.)
Eva Lindblom säger att tanken på en musikteater kom upp efter vårens revysatsning där man hade ungdomar med både på och bakom scenen. Många av dem är musikintresserade och kan sjunga. Eftersom revyn gick bra och gav ett överskott vill man nu gärna satsa på något för de unga utan att behöva tänka på att det nödvändigtvis ger någon vinst.
– Först tänkte vi oss en musikal men vi måste ändå inse vår begränsning, säger Eva.


Mycket musik
Men musikteater skall det bli och man har hittat en lämplig ungdomsinriktad pjäs av Claes Andersson. ”Eko” heter den och handlar om sådant som unga kan råka ut för, både positivt och negativt. Mycket musik ingår också, både pop och rock, enligt Eva Lindblom.
De flesta medverkande är ungdomar men det behövs också ett antal vuxna i rollerna.
Skådespelaren Matts Stenlund har lovat medverka som regissör.


Många uppgifter
Utöver de som skall stå på scenen behövs också sådana som är villiga att åta sig olika uppgifter utanför scenen.
– Det finns mycket att göra när man spelar teater. I revyn nu senast var vi totalt ett sjuttiotal medverkande, säger Eva.
Det man behöver är frivilliga som är intresserade av att spela, sjunga, dansa, sköta ljud och ljus, bygga kulisser, sufflera, fixa kläder, städa, koka kaffe, göra annonser, sälja biljetter, utforma programblad, med mera.
– Det hänger på om tillräckligt många lovar att vara med. Gör de det så kör vi, annars får det vara, säger Eva Lindblom som hoppas att många skall möta upp till mötet på Högtomt som inleds kl 20 på onsdag kväll.
Diana Lindman, Linus Dahlblom och Samuel Fagerholm är också med i teaterarbetsgruppen.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax