DELA

Teaterstycket ”Elviras äggpengar”



av Vibeke Voigt och med Kaj Lybeck och Margaretha Österman i rollerna skall nu ges i Mariehamns pensionärsförening. Föreställningen, som hade premiär i februari, skall ges i stadshuset i Mariehamn tisdagen den 7 september kl 19.
– Alla är välkomna så långt platserna räcker, skriver pensionärsföreningen.
En mindre enréavgift tas för att för att täcka kostnaderna. o



Boken om
Mariehamn får
stöd av kulturnämnden. Nämnden har beviljat författarna Folke Wickström och Jerker Örjans ett bidrag på 4.000 euro. Hälften utbetalas genast och resten när boken utkommit till staden 150-årsfirande nästa år.
Nämnden beviljade också Mariehamnskvartetten 840 euro för körens resa till körfestivalen i Verona, Litteraturföreningen och Visans vänner fick 500 euro för sin Kåhre-afton i Sjökvarteret, och daghemmet Storstugan 500 euro för ett projekt med drama, sång och musik.



Unga Dramatens
succépjäs,
”Hjärtats beatbox”, som under våren spelade för utsålda hus, har nypremiär på Unga Dramaten/Elverket i Stockholm på lördag, 28 augusti. Hjärtats beatbox är ett kärlekslaboratorium för alla som brinner av nyfikenhet: ”En lek på allvar om det känsligaste som finns”. I rollerna återfinns Janna Granström, Hamadi Khemiri, Danilo Bejarano och Maurits Elvingsson.



En utställning
med hav, vatten
och miljöfrågor som tema kan den som har vägarna förbi se på skärgårdscentrum Korpoström i Åboland till slutet av september. Utställningen, som producerats av konststiftelsen Pro Artibus, är mångmedial och består av allt från foto och akvareller till skulpturer och videoinstallationer. De flesta av verken kommer ur stiftelsens egna samlingar



Konst på jobbet
ger bättre stämning
visar en norsk undersökning. I undersökningen erbjöds personalen vid femton norska företag bland annat musik och bildkonst på jobbet och på fritiden. Konstupplevelserna gav de anställda glädje, ökade lärandet och förbättrade stämningen på jobbet, skriver FNB.
Forskarna anser ändå att det behövs ytterligare forskning innan man kan dra mer långtgående slutsatser om hur konsten påverkar arbetets produktivitet.
Rönen presenterades på en kulturpolitiska världskonferens i Jyväskylä.