DELA

kulturnotiserÅlands
litteraturförening

inbjuder alla medlemmar och övriga intresserade till ett arrangemang som man gett namnet ”Rödvinsfilosofi och Pilsnerpoesi” på Bagarstugan i Mariehamn på torsdag, den 19 april, kl 18.30.
– Här har du nu chansen att läsa, deklamera, sjunga eller berätta dina alster för likasinnade. Vi har bjudit in gäster som ska bryta isen. Detta är också en möjlighet för dig som är intresserad av vår verksamhet att få kontakt med oss, skriver föreningen i ett pressmeddelande.Johanna Grüssner
medverkar
som solist i en konsert med musik av Duke Ellington i Danderyds kyrka i Stockholm på söndag, den 22 april, kl 19.
Utöver Johanna Grüssner medverkar Danderydskören och Koralkören med Christiane Højlund som dirigent, Kirk Quintet med Erik Dahlberg, Lars Sjösten, Claes Brodda, Arne Wilhelmsson och Hasse Carlsson.
I repertoaren ingår bland annat: ”Heaven”, ”I’m Beginning To See The Light”, ”Come Sunday”, ”Almighty God”, ”Daydream”, ”I let a song Go Out of My Heart”.Sångkören
Triolen håller
en allsångskväll på Valborg i Lemland tisdagen den 24 april kl 19.30. Dirigent är John-Adam Sjölund och det blir även servering och lotteri.Ålandsbekanta
Petronella Wester
har premiär på fredag, den 20 april, med en egen show på Casinoteatern i Stockholm. ”Sånger från en hemlig trädgård” eller ”Man kan ju alltid hoppas…” är namnet på showen där Petronella Wester framträder tillsammans med en kvartett och en kör i nyskrivna sånger av Agnes Berg.
En blandning av bossa, jazz och vispop med ”finurliga och tänkvärda texter”. Humoristiska inslag med Petronellas tankar, funderingar, drömmar och reflektioner utlovas också i en föreställning ”med 100 % hjärta och glimten i ögat”.”Hello, Dolly”
är sommarens

pjäs på Lurens sommarteater i Östra Nyland. Rollbesättningen är klar och antalet medverkande på scen är ett trettiotal aktörer.
Repetitionerna under regissör Christian Lindroos ledning har kommit bra igång. Efter fjolårets publiksuccé ”Sugar” med 8.813 åskådare tror Lurens-gänget på minst lika god framgång med denna sommars musikal. Bokningarna för sommaren är i full gång.
Närmare uppgifter fås på hemsidan www.lurens.fi.