DELA

kulturnotiserÄven bidrag
från Åland
finns med bland de 160 nyskrivna låtar från hela Svenskfinland som kommit in inför Finlands första deltagande i Melodi Grand Prix, den samnordiska sång- och låtskrivartävlingen för alla 8-15-åringar.
– Det är betydligt flera än vi någonsin vågade hoppas på, säger en glad Susanne Norrbäck-Råman, producent vid FST5.
– Glädjande nog har vi en stor regionalspridning på deltagarna, liksom också på de musikstilar som låtarna representerar, säger Anders ”Ankka” Alanen som är projektledare på FSU, som arrangerar tävlingen tillsammans med FST5.
Att det finns åländska bidrag med konstateras också. Alanen gjorde, som Nyan tidgare noterat, en informationsdrive på Åland och tiden för inlämning förlängdes något, bland annat för att ge Åland mera tid.
En jury skall nu vaska fram de tio finländska finalisterna. De som tagit sig vidare åker på läger för att lära sig mera om att sjunga och uppträda. De kommer att spela in en skiva med de 10 finalbidragen. Den nationella finalen sänds direkt i FST5 den 2 november. De två bidrag som får mest röster åker till Oslo och tävlar i den samnordiska finalen som direktsänds i alla nordiska länder.Musikinstitutets
musikalkonsert
på stadshuset ”Way abroad to Broadway” drog fullt hus vid båda föreställningarna i helgen. Det finns ännu chans att se konserten inkommande helg, meddelar Bertil Andersson på institutet. Sista föreställningarna är nämligen söndag 29.4 kl. 16 och måndag 30.4 kl.19. Biljetter bokas via hemsidan http://broadway.web1000.com.Antikvariat
Pierre på Emmaus
i Mariehamn besöks i programmet Boksalongen i Radio Vega nästa vecka. Onsdagen den 2 maj kl. 18.03 och torsdagen den 3 maj kl. 22.15 sänds programmet.
Antikvariatet besöks i sällskap med filmregissören Ulrika Bengts och författaren Leo Lundberg som vrakar och väljer bland alla intressanta böcker. Redaktörer: Charlotte Sundström och Marit Lindqvist.Teater Kuling
har beviljats
ett bidrag på 2.000 euro av kulturnämnden i Mariehamn. Bidraget skall användas för uppsättningen av sommarpjäsen ”Kom igen Charlie” i Badhuspaviljongen. Nyan berättade i lördagens tidning om pjäsen som är en komedi med bland andra kända skådespelaren Göran Forsmark från Sverige som gäst. Premiär blir det den 26 juni.