DELA

kulturnotiserMonica Palme
ställer ut akvareller
på Furulundsgårdens café i Bomarsund. I utställningen, som nyligen öppnades, ingår ett trettiotal målningar. Landskapsvyer, blommor, djur och fåglar finns bland motiven.
Utställningen med Monica Palmes akvareller kan ses i caféet under hela sommaren.Hannele Ögård-
Forsman deltar
just nu i en utställning i Koskiston taidekeskus i Elimä i Kouvola. Hanneles syster Kata Ögård deltar också. Hannele är bosatt på Åland medan Kata numera bor i Kotka. Systrarna har tidigare också ställt ut tillsammans på Åland och är medlemmar i Ålands konstförening.
Utställningen i Elimä pågår till den 29 augusti. Konstcentret är ett 100 år gammalt mejeri som i tiderna var Europas största ostmejeri.
Utställningens tema är ”Skaparkraft från naturen” och sammanlagt 32 konstnärer deltar.
– Totalt finns ca 220 konstverk utställda, berättar Hannele Ögård-Forsman som själv fått 20 arbeten med, åtta textiltavlor och tolv så kallade kollografier.Serien Jazz
i sommarkväll

fortsätter. På onsdag kväll, den 23 juni, kl. 19-21 spelar T-Time med Vladimir Shafranov, piano, igen i Alandicas foajé. Gäster denna gång är Fredrik Erlandsson, trumpet, och Robert Zetterqvist, gitarr. Entrén är fri. Arrangör är föreningen Mariehamn Jazz & Blues.Konst av Reidar
Särestöniemi
kan man just nu se i en stor utställning på Didrichsens konstmuseum i Helsingfors. Reidar Särestöniemi (1925–1981) är speciellt känd för sina stora målningar med motiv ur Lapplands natur, dess folk samt djur- och fantasifigurer. Särestöniemi, som levde största delen av sitt liv i Kittilä, hade en mångsidig produktion och skapade ett starkt personligt bildspråk. Han var inte självlärd, utan hade en gedigen utbildning från Finska konstakademin och Repininstitutet.
Utställningen är öppen till den 26 september.