DELA

Kulturnotiser

På skeppargården
Pellas anordnas
för första gången en litteraturafton söndagen den 16 november klockan 18.30. Författarna Katarina Gäddnäs-Karlsson och Isela Valve berättar om höstens böcker.
– Eftersom det inte blir någon teateruppsättning på Pellas i år fick vi idén att anordna litteraturaftnar istället. Det har inte varit någon verksamhet på Pellas på flera år, så därför är det extra roligt, säger Regina Karlsson.

Finska Missions-
sällskapet kommer
under de tre kommande veckorna att hålla en utställning för högstadieelever på Åland. Utställningen heter ”Tillsammans i världen” och är ett slags spel som behandlar fyra teman: mat, vatten, utbildning och mänskliga rättigheter. Den startar för Godby Högstadieskola på måndag 10.11 kl 12.45. På tisdag kväll kl 18 hålls en visning för allmänheten på Åland i Finström-Geta församlings lokal i Godby Center.

På Kulturkondis
webbplats,

www.kulturkondis.fi, kan man göra ett kulturkonditionstest, skapa sig en egen kulturprofil och läsa kulturtips av andra kulturkonditionerare och kändisar.
På webbplatsens kulturkarta finns ett annonserat kulturutbud från hela landet, där man kan söka kulturprestationer på basen av ort, konstart eller tidpunkt.
Bland alla användare som registrerat sig på hemsidan innan 5 december lottas det ut en resa till Paris. Varje vecka fram tills dess lottas det även ut Kulturkondisprodukter och kultursedlar bland användarna.

Ålands konstförenings
grafikverkstad
är öppen mellan klockan 18.30 och 21.30 torsdagen den 13 november. Grafikverkstaden i klubblokalen på Fabriksgatan 4 håller öppet för alla som vill jobba med grafik och träffa andra konstnärer. Ingen avgift för förstagångsbesökare. Material finns på plats till självkostnadspris.

Akademiska Orkestern
vid Åbo Akademi
ger en konsert fredagen den 7 november kl 18.00 i Nya kyrkan i Nystad och lördagen den 8 november kl 17.00 i Åbo konserthus.
Solister är klarinettisten Tuomas Hakala och kantelekonstnärinnan Arja Kastinen.
Biljetter kan köpas vid dörren en timme före konserten eller på förhand från Åbo konserthus biljettkassa, öppen vardagar kl. 12-18.

Andreas Waldén
ställer ut

ett tiotal nya målningar på Galleri Bergman i Helsingfors.
Waldén är född i Sverige och utbildad vid Bildkonstakademin i Helsingfors. Vernissagen är den 12 november klockan 18.00 och utställningen pågår fram till den 23 november.