DELA

kulturnotiserTaubesällskapet
ger konsert i Godby
på lördag kväll kl 18. De som framträder i Godbyhallen är Fem Taubeasco: Eije Oscarsson, sång och saxofon, Ecca Sjöblom, dragspel, Roger Liljestrand, trummor, Kicke Westerlund gitarr, och John Westerlund, sång och gitarr. Som, avslutning blir det dans. Det ordnas också med servering.
Genomgående är det Taubevisor som gäller under kvällen. Fem Taubescos, som kommer från Ekenäs-trakten, framför gamla örhängen och berättar mellan verserna om Tube och hans musik. Taubesällskap finns i både Sverige och Finland. Med och grundat båda har Harry Fahlström, med finlandssvenska rötter, varit.
Biljetter fås hos Firma Erik Mattsson och vid Godbyhallen en timme före konserten.Litteraturafton
blir det i stugan
på Skeppargården Pellas i Granboda på söndag kl 18. Regina Karlsson vid skeppargården berättar att författaren Vibeke Voigt är gäst. Hon skall berätta om sin aktuella roman ”Om du än vandrar vilse” och dess huvudperson Minna Nyström.
– Därför skulle det också vara trevligt om någon med personliga minnen av Minna Nyström skulle delta, säger Regina.
Hon utlovar också kaffeservering och brasa i kakelugnen.Folkmusikgruppen
Skrå reser i helgen

till Österbotten för att hålla workshops för unga musiker. Den 24 oktober håller Skrå kurs i arrangeringsteknik vid Jakobstadsnejdens musikinstitut, följd av en konsert tillsammans med deltagarna på musikcafé After Eight. Samma procedur upprepas dagen efter i Korsholm i samarbete med ortens musikinstitut.
Trots att Skrå inte synts så flitigt på de åländska scenerna under det senaste året arbetar gruppen aktivt med nya projekt och skriver ny musik. Via musiktjänsten Spotify har bandet nått en ny publik vilket speciellt märkts på antalet spelningar utanför Åland. Skrå är bland annat bokad för internationella festivalen World Music Safari Explosion på Island i november. oDen nordiska
filmsalongen
i Alandicas auditorium fortsätter i kväll, torsdag, kl. 19 med den isländska filmen ”Dark Horse” i regi av Dagur Kári. Nordens institut i samarbete med filmklubben Chaplin arrangerar.”Grace Åland”,
filmen om Eckerö
Elvis, visas på FST5 i kväll, torsdag, kl. 21 med repris på lördag kl. 16.55. Filmen är gjord av Johan Karrento och Pauliina Punkki i samarbete med YLE/FST5.