DELA

kulturnotiserCocks kallar
Kenneth Bamberg
den fotoutställning som han öppnar på galleri Uusi Kipinä i Lahtis den 25 november. Utställningen pågår till den 13 december. Kenneth Bamberg, som kommer från Mariehamn, studerar fotokonst vid konstindustriella högskolan i Helsingfors. Han blev intresserad av tuppfäktning under en resa till Filippinerna.
Bamberg skriver i anslutning till utställningen också att han blev vän med Ronaldo och Florentino som föder upp och tränar stridstuppar och som enligt Bamberg är mycket passionerade när det gäller denna typ av sport.
Utställningen håller Bamberg på inbjudan av föreningen Lahden valokuvataide (Lahtis fotokonst).Kjell Ekström
ställer nu ut
i den nordiska satsning som den lilla tyska staden Minden söder om Bremen gör. För en vecka sedan var det vernissage på Ekströms andel i projektet ”Skandinavien Safari”, dels i Kulturzentrum BÜZ, dels på Hotell Victoria. I kulturcentret visar han 24 akvareller, dels större vinterbilder från Åland ur sviten Vinteröar, dels några bilder från Katalonien, Tunisien och Kenya. På hotell Victoria visas 18 akvareller med motiv från Mexiko och Italien.
– Även nordisk musik har presenterats i centret, berättar Ekström
I januari avlöses Skandinavien Safari av en utställning med oljemålningar av Charles Hemmingson från Föglö.
Bakgrunden till utställningarna i Minden är att Peter Keustermann, en välkänd mail-art-konstnär besökte Åland med sin livskamrat Angela. De bekantade sig med åländsk konst och inbjöd ålänningar till Minden.Södersunds skola
kurade gryning
i torsdags med liknande program som det som Vikingåsens skola höll i onsdags. Inge-Britt Kultalahti och Britta Eriksson ställde upp och berättade om sina minne som krigsbarn i Sverige för eleverna i Södersunda.