DELA

Ett annorlunda musikaliskt möte

utlovas i Ytternäs skola på lördag, den 2 oktober, kl. 16.
Det är fråga om ett samarbete mellan manskvartetten Karimbi från Västnyland under ledning av Jonathan Lutz, och elever vid skolan i klass 1-6. I konserten ges barnen en möjlighet att få uppleva hur det känns att sjunga tillsammans med djupa mansröster.
Dubbelkvartetten bjuder på en egen repertoar med de mest olika musikstilar och tillsammans med barnen sjunger de sedan både barnsånger och rock. Musiklärare Patricia Bergroth vid Ytternäs skola har tidigare erfarenhet av dylikt samarbete.
– Det är en ypperlig möjlighet för barnen att få uppleva känslan av att sjunga i blandad kör. Dessutom är det väldigt få av eleverna som har någon erfarenhet av manskörssång från tidigare, skriver man i et pressmeddelande.
Manskören spelar också på flaskor i en flaskorgel och skolans eget lilla band ska rocka loss med publiken.
Entréavgiften på 5 euro går oavkortat till Röda korset. I pausen ordnar Hem och skola med kaffeförsäljning..Ålänningar deltar
i Nordisk akvarell,

den hårt gallrade akvarelluställningen som i år hålls på Island. på Island. Fyra ålänningar kommit med: Tove Chanfreau, Kjell Ekström, Isa Hällström och Nanna Sjöström.
Av 750 inlämnade verk ställs 105 akvareller ut. Alla konstnärer deltar med ett verk. I katalogen har Isa Hällström fått fel nationsbeteckning (SE) och Tove Chanfreau har beteckningen (FI) medan Ekström och Sjöström har beteckningen (ÅL/FI).
Utställningen pågår mellan den 16 oktober och 7 november i Nordens Hus i Reykjavik. Flera ålänningar kommer att finnas på plats då utställningen öppnar på Island.Årets Unga band
har fem platser
öppna inför årets tävling, meddelar arrangörerna. men det brådskar med anmälningarna.
– Det är hög tid att anmäla sig och det är först till kvarn som gäller. Maxantalet band som ryms med är 12, skriver man i ett pressmeddelande.
Sista anmälningsdag är i dag, torsdag ,kl. 22.00
Anmälningsblanketter finns på Tvärsan och Uncan samt på ungdomsbyråns hemsida, www.mariehamn.ax/ungdomsbyrån
Själva tävlingen genomförs på Idrottsgården i Mariehamn lördagen den 30 oktober.
Banden framför där en cover och en egen låt och bedöms av en kompetent jury bestående av fem medlemmar. .