DELA

Dansgala på Alandica i kväll

I kväll arrangeras en dansgala med elever från Musikinstitutet.
Dansgalan äger rum på Alandicas stora scen klockan 19.00. Drygt 100 elever i olika åldrar och nivåer presenterar 20 danser i varierande stilar.
– Vi bjuder på koreografier till modern och klassisk musik, som Tchaikovsky, Bizet, Strauss men också Lady Gaga, Rihanna, Britney Spears och Alice Cooper. Dansstilar som publiken får se är bland annat modern dans, klassisk balett, showjazz, streetfunk och etnisk dans, skriver Elzbieta Söderlund i ett pressmeddelande.
Koreografierna är gjorda av lärarna Ludmila Mattsson och Elzbieta Söderlund. Bertil Andersson står för ljussättning. Inträdet är fritt. qMariehamns-kvartettens
konsert på lördag

Inkommande lördag ger Mariehamns-kvartetten sin årliga julkonsert. Samma konsert hålls både klockan 16.00 och 19.00 i Jomala kyrka.
Förutom nya och traditionella julsånger där publiken också sjunger med ibland, så medverkar även damkören Magnificat under ledning av Guy Karlsson.
– Detta torde bli den sista julkonserten för dirigenten Tom Björkman som lägger dirigent pinnen på hyllan efter MK:s 75 års-jubileum som går av stapeln i Alandica den 31 mars 2012, skriver informationssekreterare Gus Palmqvist i ett pressmeddelande. qÅlands musikinstitut
bjuder till julfest

ÅMI’s julfest arrangeras på fredag klockan 19.00 på Alandica.
– Vi bjuder på en fest med ett tvärsnitt av vår verksamhet med dansnummer och musik i alla genrer av våra unga solister och större ensembler. Klassiskt, jazz och pop står på programmet, meddelar man.
Program och servering från klockan 18.00 i foajén med bland annat Linn Ekebom trio. Entrén är fri. qFacebook förlorar
mot nyheter i trovärdighet

Över hälften av finländarna anser att sociala medier som Facebook och Twitter är åtminstone måttligt pålitliga, skriver FNB. Å andra sidan litar över 40 procent inte alls på sådana sidor, visar en ny undersökning om mediernas trovärdighet.
Enligt undersökningen kan sociala medier inte tävla med traditionella medier när det kommer till trovärdighet. Över två tredjedelar av finländarna litar på de traditionella mediernas nyheter. Endast fem procent litar inte alls på dem.
– Det är intressant att folk anser sociala medier vara opålitliga informationskällor. På Facebook är det så lätt att gilla och länka vidare till andra. Där kan man också rekommendera saker personligen. Det personliga framhävs alltså i sociala medier, säger partner Tommi Siikaniva vid kommunikationsbyrån Pohjoisranta, som ligger bakom undersökningen.
Enligt undersökningen är det diskussionsforumen som är allra mest opålitliga. Över hälften av finländarna litar inte alls på dem.
Över 1300 personer deltog i undersökningen. q