DELA

Bach och Beethoven i S:t Görans kyrka

 

Bach och Beethoven i S:t Görans kyrka

Mariehamns församlings sommarmusik rullar vidare. Ikväll och imorgon klockan 20 i kyrkan ges konserter med eckeröpianisten Ida Andersson och föglöbördige violinisten Andreas Nyberg.
De har båda inlett musikstudierna på Ålands musikinstitut. Ida Andersson studerar för närvarande ett masterprogram i musik i Köpenhamn och Berlin. Andreas Nyberg studerar till en master i orkesterspel i Göteborg.
Konserten är bådas debut som duo på Åland. q

Asplund har en räv bakom örat
Ålandsbördiga sopranen Sofie Asplund får fina recensioner för sin roll som räven Skarpöra i operan ”Den listiga lilla räven” på Läckö slott i Lidköping. Operan är skriven av tjecken Leoš Janá%u010Dek på 1920-talet. Räven Skarpöra är kopplingen mellan byn och skogen, och både människor och djur och deras livsvillkor skildras med mycket humor och känslor. Musiken är påverkad av mährisk folkmusik och naturromantik.
Enligt svenska dagbladets recensent imponerar Sofie Asplunds ”smidigt lätta sopran” när hon i rollen får med sig hönsen i hönsgården på en feministisk kamp mot den pösige tuppen. Hon får också mycket beröm för sin duett med rävhannen, spelad av Elisabeth Höglund.


Degerby Jazz blev en publiksuccé
Arrangörerna till Degerby Jazz och Blues kan se tillbaka på ett framgångsrikt arrangemang. Enligt arrangörerna rörde sig runt 400 personer runt konserterna, varav något över 300 betalade för biljetten. Lovorden för arrangemanget var många från gästande.
De arrangerande föglöföretagarna, Ove Andersson, Birgitta Holmström, Gun-Britt Gullbrandsson, Conny Jansson och Leif Porko, skriver i ett pressmeddelande att något definitivt beslut om en återkomst för jazzen och bluesen inte har fattats, men att det troligen blir så.